Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

În Lumea Fabulelor – eveniment dedicat Zilei Copiilor.

Publicat:Sat, 29/05/2021 - 10:45

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, Ambasada Republicii Moldova în Franța, în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, a organizat evenimentul online "În Lumea Fabulelor", cu participarea în calitate de invitat de onoare a domnului Iulian Filip, Maestru în Arte, scriitor, dramaturg, folclorist, om de cultură și creație literară.

 

Recitalul a fost prilejuit și aniversării a 400 de ani de la nașterea fabulistului francez Jean de La Fontaine, precum și aniversării de 215 ani de la nașterea, în 1806, în localitatea Donici, Orhei, a fabulistului Alecu Donici,. În acest context, evenimentul a contribuit la promovarea patrimoniului literar național și la valorificarea punților literare pentru consolidarea dialogului intercultural.

 

Copiii din Franța, alături de elevii de la liceele bilingve moldo-franceze Gheorghe Asachi și Mihai Eminescu din Chișinău și de la Gimnaziul Alexei Mateevici din Răuțel au recitat, în cadrul evenimentului, fabule în limba română și franceză și au prezentat desene inspirate din creațiile marilor fabuliști. În timpul discuțiilor moderate de Maestrul în Arte Iulian Filip, copiii și-au expus opinia cu privire la personajele fabulelor, trăsăturile acestora, morala transmisă de autor și aplicarea acesteia în zilele noastre.

 

Pentru participarea activă a copiilor, Ambasada va oferi un lot de cărți instituțiilor de învățământ participante din Republica Moldova, precum și cărți în limba română copiilor din Franța.

 

Ambasada aduce mulțumiri tuturor participanților – copiilor, părinților, profesorilor și partenerilor acestui frumos eveniment!

 

Video : https://fb.watch/69x1vrNw1D/