Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Întâlnirea Ambasadoarei Corina Călugăru cu diaspora în Franța

Publicat:Thu, 07/07/2022 - 08:35

La 5 iulie, reprezentanții asociațiilor, grupurilor de inițiativă și membrii diasporei în Franța au participat la un nou dialog cu Ambasadoarea Corina Călugăru.
În cadrul reuniunii dna Ambasadoare a adus mulțumiri pentru implicarea activă a asociațiilor și persoanelor individual în colectarea ajutoarelor pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova, fiind salutate toate inițiativele lansate și organizate din Franța. 
 
În discuții a fost abordată cooperarea universitară, în special promovarea mobilității studenților și profesorilor, și eliminarea obstacolelor care intervin în acest proces, identificarea stagiilor pentru studenții de la filierele francofone din Republica Moldova, organizarea formărilor de specialitate cu participarea experților francezi, sprijin pentru studenții din RM care se află la studii în Franța. Participanții au prezentat o serie de propuneri în acest sens.  
Ambasadoarea Corina Călugăru a apreciat cooperarea constructivă între Ambasadă și asociații, reiterând deschiderea misiunii de a susține în continuare proiectele diasporei. Totodată, a fost anunțată periodicitatea reuniunilor similare, în format online, pentru a se asigura conectarea și dialogul direct cu toate asociațiile, grupurile de inițiativă și membrii diasporei Republicii Moldova din Franța.