Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Întrevederea Ambasadoarei Corina Călugăru cu Consilierul diplomatic al Prim-ministrului Franței Pauline Carmona

Publicat:Fri, 18/03/2022 - 14:50

Ambasadoarea Corina Călugăru a avut o întrevedere cu Pauline Carmona, Consilier diplomatic al Prim-ministrului Franței, în cadrul căreia au fost abordate provocările și consecințele invaziei ruse în Ucraina asupra Republicii Moldova pe plan politic, economic, energetic, financiar și migrațional.

Au fost apreciate eforturile autorităților și ale populației din țara noastră de coordonare și gestionare a fluxurilor de refugiați ucraineni, fiind reconfirmată decizia de relocare a 2 500 de refugiați ucraineni în Franța.

În context, a fost salutată asistența umanitară acordată Republicii Moldova, precum și mesajele de susținere și solidaritate transmise de Ministrul francez pentru Europa și afaceri externe Jean-Yves Le Drian, în cadrul vizitei sale la Chișinău, la 3 martie 2022.

Interlocutoarele au realizat un schimb de opinii vizavi de cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană și ireversibilitatea cursului european și de transformări viabile pentru țara noastră, menționându-se că pe parcursul celor 30 de ani de relații diplomatice, Franța a fost și rămâne un partener fiabil și susținător în acest sens.