Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Întrevederea Ambasadoarei Corina Călugăru cu Directorul Agenției franceze Anticorupție Charles Duchaine

Publicat:Wed, 23/02/2022 - 08:25

În contextul intensificării eforturilor autorităților naționale de prevenire și combatere a corupției, și consolidare a instituțiilor democratice în țara noastră, Ambasadoarea Corina Călugăru a avut o intrevedere cu Directorul Agenției franceze Anticorupție Charles Duchaine.

Oficialii au discutat despre posibilitățile de cooperare și parteneriatul stabilit între Agenția franceză Anticorupție și instituțiile competente din Republica Moldova, în special, în urma vizitei la Chișinău a Directorului Charles Duchaine, în septembrie 2021, fiind identificate mai multe piste de colaborare ce țin de prevenirea și eradicarea corupției, dar și de preluarea experienței si expertizei franceze în domeniu.

Ambasadoarea Corina Călugăru s-a referit, la fel, la ultimele evoluții în implementarea reformelor respective din țara noastră, informând interlocuorul despre procesele și necesitățile existente. Totodată, au fost aduse mulțumiri pentru deschiderea și disponibilitatea părții franceze de a susține Republica Moldova în acest proces.