Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Întrevederea Ambasadoarei Corina Călugăru cu senatoarea Veronique Guillotin, Președintele Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova din cadrul Senatului francez.

Publicat:Mon, 07/02/2022 - 18:41

Cooperarea la nivel parlamentar, evoluțiile social-politice din Republica Moldova și situația de securitate din regiune au constituit subiectele discuției Ambasadoarei Corina Călugăru cu senatoarea Veronique Guillotin, Președintele Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova din cadrul Senatului francez.

În cadrul întrevederii, a fost agreată realizarea unor acțiuni comune destinate consolidării cooperării parlamentare și a dialogului politic moldo-francez, inclusiv organizarea vizitei la Chișinău a membrilor Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova, pe parcursul acestui an.

Ambasadoarea Corina Călugăru a informat-o pe dna Guillotin, care deține funcția de Vice-președinte a Comisiei afaceri sociale din cadrul Senatului francez, despre situația pandemică, accesul la vaccinuri al cetățenilor și necesitățile din sistemul medical din țara noastră, convenind să examineze posibilitățile de susținere ale medicilor moldoveni, prin realizarea unor stagii în Franța. În altă ordine de idei, în contextul situației de securitate din regiune, au fost evocate evoluțiile în conflictul transnistrean.