Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Întrevederea Ambasadoarei Corina Călugăru cu senatorii din Grupul de prietenie Franța-Republica Moldova, Veronique Guillotin și Michel Canevet

Publicat:Wed, 08/06/2022 - 17:22

Ambasadoarea Corina Călugăru a avut astăzi o întrevedere cu senatorii din Grupul de prietenie Franța-Republica Moldova, Veronique Guillotin și Michel Canevet, care recent au efectuat o vizită în Republica Moldova.
Discuțiile au inclus rezultatele vizitei delegației senatorilor francezi, condusă de Președinta Grupului de prietenie V. Guillotin, efectuată în perioada 16-21 mai 2022, și perspectivele de cooperare pe dimensiunea parlamentară, fiind stabilită o agendă a acțiunilor care urmează a fi realizate în acest scop.
Oficialii au abordat evoluțiile interne din Republica Moldova, în special urmare războiului din Ucraina și suportul francez acordat țării noastre pentru combaterea consecințelor energetice, economice, migraționale și securitare.
La fel, au fost discutate și perspectivele cererii Republicii Moldova de aderare la UE, și solicitărilor oficiale și ale concetățenilor din Franța privind convertirea permiselor de conducere.