Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Întrevederea ambasadorului cu Sabine Thillaye, președintele Comisiei pentru Afaceri europene a Adunării Naţionale

Publicat:Fri, 01/02/2019 - 14:09

La 30 ianuarie curent, ambasadorul E. Druc a avut o întrevedere cu Sabine Thillaye, președintele Comisiei pentru Afaceri europene, membru al Comisiei pentru Apărarea națională și Forțele armate, Deputat de Indre și Loire. Întrevederea a avut drept scop informarea conducerii Comisiei despre procesul de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, a caietului de sarcini 2020 stabilit în formatul multilateral de cooperare al Parteneriatului Estic.

Ambasadorul a făcut o prezentare generală a cadrului de cooperare europeană a RM, a contextului electoral din ţară, reliefând acțiunile prioritare ce derivă din recomandările formulate în Concluziile Consiliului UE şi determinarea guvernului RM de a continua agenda de reforme, solicitând sprijinul Comisiei parlamentare pentru aspirațiile şi eforturile de integrare europeană ale Republicii Moldova.

La rândul său, președintele Comisiei s-a arătat interesată de ponderea partidelor proeuropene în alegerile parlamentare din 24 februarie curent, de interesul alegătorilor față de integrarea europeană, precum și de situația în regiunea transnistreană a RM.

Ambasadorul a reafirmat voința politică a guvernului de a continua cursul proeuropean al Republicii Moldova şi eforturile în cadrul procesului de negocieri în formatul 5+2 în vederea identificării unei soluții politice pentru conflictul transnistrean.