Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Întrevederea cu primarul orașului Alfortville, Île-de-France

Publicat:Mon, 26/09/2022 - 13:24

Perspectivele cooperării în vederea susținerii cetățenilor Republicii Moldova stabiliți cu traiul în orașul Alfortville, precum și cu autoritățile locale din țară au fost abordate de către Ambasadoarea Corina Călugăru cu Primarul orașului Alfortville, Luc Carvounas.

Primarul Luc Carvounas a apreciat contribuția cetățenilor Republicii Moldova la dezvoltarea și bunăstarea localității, subliniind că aceștia își desfășoară cu dedicație activitatea în diverse domenii profesionale. În contextul interesului autorităților locale de a se apropia și de a cunoaște mai bine comunitatea de moldoveni din localitate, a fost agreată organizarea unor evenimente educaționale și culturale comune de promovare a țării noastre.

Remarcând importanța dinamizării dialogului moldo-francez la nivel local, Ambasadoarea Corina Călugăru a evidențiat oportunitatea lansării proiectelor comune de dezvoltare și consolidare a schimbului de bune practici, inclusiv prin intermediul stabilirii legăturilor de infrățire cu un oraș din țară.

Concetățenii stabiliți la Alfortville doritori de a se implica în acțiuni comune sunt invitați să contacteze Ambasada la adresa paris@mfa.gov.md.