Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica franceză Corina Călugăru a înmânat copiile scrisorilor de acreditare

Publicat:Thu, 13/01/2022 - 15:27

La 13 ianuarie 2022, dna Corina Călugăru, Ambasadorul agreat al Republicii Moldova în Republica franceză, a înmânat copiile scrisorilor de acreditare dlui Philippe Franc, Director al Protocolului de Stat din cadrul Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe.  

Cu ocazia întrevederii, oficialii au efectuat un schimb de opinii asupra evoluției relațiilor bilaterale moldo-franceze, constatând o traiectorie ascendentă a cooperării dintre cele două state în ultima perioadă, precum și un dialog politic activ, fiind evocată în special comunicarea recentă la nivel de președinți.

Ambasadoarea Corina Călugăru a mulțumit pentru primirea acordată și a prezentat prioritățile mandatului său în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Franța, exprimând interesul de a dinamiza și extinde cooperarea moldo-franceză în diverse domenii. De asemenea, a fost evidențiată prioritatea ce ține de colaborarea particulară pe dimensiunea integrării europene a Republicii Moldova, în special, în contextul deținerii în prezent de către Franța a Președinției în cadrul Consiliului UE.

La rândul său, Directorul Protocolului de Stat din Franța i-a urat succese Ambasadoarei nou-numite și a exprimat susținerea deplină a autorităților franceze în îndeplinirea mandatului dnei Călugăru.