Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Cooperarea în domeniul sănătății cu Asociația Franceză de Sănătate

Publicat:Fri, 08/07/2022 - 11:39

Cooperarea în domeniul sănătății ale instituțiilor din Republica Moldova cu Asociația Franceză de Sănătate / French Healthcare Association au fost abordate de către Ambasadoarea Corina Călugăru cu Delegatul General al Asociației, Johanna Lerfel.

În cadrul întrevederii au fost discutate principalele necesități și provocări ale sectorului medical în Republica Moldova, în special în contextul pandemiei Covid. A fost menționată expertiza Republicii Franceze în domeniu și evoluțiile recente în utilizarea extinsă a tehnologiilor inovaționale și digitalizării sectorului sănătății. Au fost abordate perspectivele eventualelor proiecte bilaterale care ar contribui la fortificarea sistemului sănătății în țară, prin realizarea schimburilor de practici la nivel de medici și lucrătorilor medicali în ambele țări, vizite de studiu în cadrul spitalelor și start-up-urilor franceze, studii de combatere a maladiilor cronice, etc. 

Johanna Lerfel a invitat delegația Republicii Moldova să participe la French Healthcare Innovation and Business Forum 2022, ce se va desfășura în perioada 19-20 septembrie 2022, la Paris, unde vor putea fi abordate noile proiecte și tendințe în domeniul sănătății.