Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Cooperarea între Agenția Națională pentru Integritate (ANI) din Republica Moldova și Înalta Autoritate pentru Transparența Funcției Publice (HATVP) din Franța

Publicat:Fri, 15/04/2022 - 08:35

Cooperarea între Agenția Națională pentru Integritate (ANI) din Republica Moldova și Înalta Autoritate pentru Transparența Funcției Publice (HATVP) din Franța pe agenda discuțiilor Ambasadoarei Corina Călugăru cu Președintele HATVP Didier Migaud.

În cadrul întrevederii au fost trasate modalitățile dinamizării parteneriatului între cele două instituții, inițiat urmare întrevederii Președintei Maia Sandu cu Președintele Emmanuel Macron la Paris în 2021. În mod special, a fost abordată efectuarea schimbului de bune practici prin vizite reciproce, mobilități ale funcționarilor celor două agenții, consolidarea cadrului legislativ și implementarea acestuia, precum și cooperarea cu alte instituții naționale care intervin, la diverse etape, în lupta împotriva corupției.

Președintele HATVP Didier Migaud a reiterat deschiderea instituției pe care o conduce și cea personală de a contribui la fortificarea capacităților Agenției Naționale pentru Integritate, cu scopul de a a asigura o activitate eficientă și transparentă a acesteia.