Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Cooperarea bilaterală în domeniile educației, culturii și științei discutată la Ministerul de externe al Franței

Publicat:Tue, 03/03/2020 - 13:01

Paris, 3 martie 2020 - Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei, Vlad Chirinciuc, a avut o întrevedere cu Laurence Auer, șefa Direcției Cultură, Educație, Cercetare și Coordonare în cadrul Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței.

Discuția s-a axat pe stadiul actual și perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale în domeniul educației și culturii, în special programele de susținere a claselor bilingve și a filierelor francofone din Republica Moldova. Laurence Auer a reiterat angajamentul Franței pentru continuarea programului de sprijin al claselor bilingve, prin formarea continuă a cadrelor didactice. În context, oficialul a salutat obținerea mărcii de calitate LabelFrancÉducation de către patru din cele opt licee bilingve din Republica Moldova.

De asemenea, a fost exprimată disponibilitatea Franței de a acorda asistență și expertiză în domeniul conservării, protecției și promovării patrimoniului cultural și arhitectural, prin consolidarea competenţelor profesionale ale celor responsabili de gestionarea patrimoniului mobil, arhitectural şi urban.

Un subiect separat al discuției l-a constituit cooperarea dintre universitățile din cele două țări, precum și mobilitatea profesorilor și cercetătorilor în cadrul proiectelor de inovare și transfer tehnologic.