Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Cooperarea economică a Republicii Moldova cu metropola franceză, Bordeaux

Publicat:Wed, 13/07/2022 - 08:16

În cadrul vizitei de lucru la 11 iulie 2022, la Bordeaux, au fost exploarate oportunitățile de intensificare a cooperării economice, prin prisma potențialului în domeniul vitivinicol. În acest sens, Ambasadoarea Corina Călugăru a avut o întrevedere cu Responsabilul pentru marketing și parneriate a Fundației culturii și civilizațiilor vinului Cité du Vin, Florence Maffrand.

Interlocutoarele au abordat industria vitivinicolă drept un sector economic strategic la nivel mondial, precum și un capital ce necesită a fi dezvoltat și promovat, dar și conservat. Concomitent, în vederea promovării patrimoniului național în domeniu și a rutei oenoturistice Drumul Vinului Moldovei care este primul traseu turistic al Republicii Moldova înregistrat în „ITER VITIS-Les Chemins de la vigne” și certificat de Consiliul Europei, urmează a fi incluse materiale promoționale în biblioteca Cité du Vin. Totodată, au fost stabilite următoarele acțiuni comune în incinta Cité du Vin precum sesiune de prezentare și degustare a vinurilor autohtone în toamna acestui an.

Interesul de intensificare a relațiilor bilaterale a fost remarcat și în cadrul întrevederii cu Directorul General al Camerei de Comerț și Industrie Bordeaux, Pascal Faugere. În vederea dezvoltării relațiilor comerciale la nivel internațional, Pascal Faugere a invitat Republica Moldova și companiile din sector să participe la expoziția Wine Paris&Vinexpo Paris, ce se va desfășura în perioada 13-15 februarie 2023, la Paris.