Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Cooperarea Republicii Moldova cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

Publicat:Mon, 25/07/2022 - 15:50

La 25 iulie 2022, Ambasadoarea Corina Călugăru a avut o întrevedere cu Directorul Programului Sigma, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Gregor Virant.

Programul Sigma constituie o inițiativă comună a OCDE și Uniunii Europene, având drept scop acordarea asistenței țărilor candidate și potențialilor candidați la UE, în parcursul european al acestora.

Remarcând statutul Republicii Moldova de țară candidat pentru Uniunea Europeană, Ambasadoarea Corina Călugăru a exprimat interesul intensificării dialogului cu Programul Sigma, dar și cu OCDE. O prioritate actuală constituie implementarea reformei administrației publice inițiate în comun cu Programul Sigma, din perspectiva cerințelor Uniunii Europene.

Interlocutorii au discutat etapa realizării programului actual, îmbunătățirea serviciilor publice și managementul finanțelor și achizițiilor publice. În context, săptămâna viitoare experții Programului Sigma vor realiza o vizită de lucru în Republica Moldova, cu scopul de identificare a deficiențelor actuale în cadrul sistemului public, evaluarea costurilor și determinarea soluțiilor.