Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Echipa ambasadei în discuții cu membrii diasporei din Franța

Publicat:Mon, 24/01/2022 - 10:32

O discuție consistentă, plină de viață și de idei noi, la final de săptămână, în cadrul primei întâlniri cu asociațiile și grupurile de inițiativă ale diasporei din Franța urmare preluării mandatului de Ambasador de către Corina Călugăru.

Pe lângă stabilirea legăturii directe cu noua echipă a ambasadei, întâlnirea a oferit celor peste 30 de participanți oportunitatea de a se cunoaște reciproc și de a explora posibilitatea demarării unor proiecte și acțiuni comune.

Ambasadoarea Corina Călugăru a exprimat recunoștință pentru receptivitate, interes și deschidere tuturor participanților. Totodată, a salutat entuziasmul și dedicația de care dau dovadă membrii activi, organizațile și grupurile de inițiativă ale diasporei în activitățile pe care le desfășoară, acestea având profiluri variate (cultură, educație, sport, socio-umanitar, medical), dar motivate de obiectivul comun de a-și uni forțele pentru a susține și a promova ceea ce are mai bun țara noastră.

Subiectele abordate au vizat modalitățile de consolidare a activității asociațiilor diasporei din Franța și a vizibilității acestora; cooperarea cu ambasada, dar și între asociații și grupuri de inițiativă, în cadrul proiectelor și evenimentelor comune; necesitatea realizării schimbului de experiență între cetățenii din diasporă și cei din Republica Moldova; promovarea imaginii pozitive a țării, a culturii autentice și a celei contemporane, precum și a oamenilor valoroși din Republica Moldova; rolul asociațiilor în oferirea sprijinului pentru conaționalii care se confruntă cu situații dificile, etc.   

De asemenea, a fost stabilită organizarea regulată a unor asemenea reuniuni, axate pe o anumită tematică, eveniment sau proiect.

Sperăm mult ca la următoarea întâlnire să uităm de ecrane și să ne putem revedea față în față!