Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Eveniment literar "Între dragoste și război" cu scriitoarea Olga Căpățână

Publicat:Sat, 02/07/2022 - 12:33

La 1 iulie, la Ambasada Republicii Moldova în Franța s-a desfășurat un eveniment deosebit dedicat scriitoarei Olga Căpățână. Cu genericul Între dragoste și război, serata literară le-a oferit participanților oportunitatea de a împărtăși impresiile în urma lecturii romanelor și de a discuta referitor la sursele de inspirație, tematicile principale abordate, experiența scriitoarei în calitate de jurnalistă în zonele de conflict armat și drama războiului trăită de o femeie după cum este expusă în creațiile sale, realitatea istorică și frământările poporului nostru transpuse în ficțiune, personajele și caracterul acestora, cărțile pentru copii, etc.

Ambasadoarea Corina Călugăru a subliniat importanța creației scriitoarei Olga Căpățână pentru transmiterea memoriei și înțelegerea prezentului, salutând interesul cetățenilor Republicii Moldova din Franța față de literatura națională. Totodată, a fost reiterată deschiderea misiunii în vederea susținerii oamenilor de cultură și artă din diaspora noastră în Franța.

În cadrul evenimentului a fost lansată Asociația Clubul C’ARTE, iar sursele colectate din vânzarea cărților vor fi donate de scriitoarea Olga Căpățână în susținerea Ucrainei.