Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Expoziție cu prilejul Zilei Universale a Iei

Publicat:Tue, 28/06/2022 - 15:36

Cu prilejul Zilei Universale a Iei, Ambasada Republicii Moldova în Franța, împreună cu Comunitatea Măiestria Paris și Galerie Moldave, a găzduit expoziția de ii cusute în regiunea pariziană, precum și de exemplare de colecție.

Vizitatorii au descoperit procesul de coasere a unei ii, elementele constitutive ale acesteia, semnificația semnelor și a culorilor, precum și diversele tipuri de cămăși. Membrele comunității Măiestria Paris au împărtășit experiența lor de a coase o ie și procesul minuțios prin care o pânză devine pătrunsă de valorile neamului.

Ambasadoarea Corina Călugăru a salutat entuziasmul și devotamentul femeilor ale căror ii, pentru majoritatea fiind prima cămașă realizată, au fost prezentate în cadrul expoziției. Medici, inginere, profesoare, antreprenoare, tinere mămici –pe lângă responsabilitățile cotidiene, acestea se dedică cu abnegație promovării patrimoniului autentic, tradiției și frumosului.

Ambasada aduce mulțumiri tuturor doamnelor participante la expoziție, partenerilor și publicului care a răspuns prezent la invitația noastră. Nu în ultimul rând, îi dorim mult succes și pasiune comunității Măiestria Paris pentru noi proiecte inspirate.