Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

La 25 ianuarie 2022, la propunerea Ambasadei a avut loc reuniunea online între Agenția de Investiții din Republica Moldova și Agenția de Investiții din Paris.

Publicat:Thu, 27/01/2022 - 11:24

Ambasadoarea Corina Călugăru a mulțumit Directorului Greater Paris Invesment Agency Alexandre Missoffe, pentru acceptarea invitației de a realiza un schimb de experiență în domeniul promovării imaginii, atragerii investițiilor străine și dezvoltării durabile.

În cadrul reuniunii, Directorii ambelor agenții au prezentat mandatul și prioritățile activităților desfășurate. Agenția de Investiții a exprimat interesul de a intensifica cooperarea cu partea franceză, în special ținând cont de faptul că Republica Moldova este o țară francofonă, precum și o destinație a investițiilor companiilor franceze.

Totodată, interlocutorii au punctat importanța identificării factorilor ce contribuie la atragerea investitorilor străini, Greater Paris Investment Agency realizând și un studiu anual în acest sens.

În final, Directorul Missoffe a confirmat disponibilitatea organizării și participării la eventuale sesiuni de formare pe marginea creării unui oraș durabil, dezvoltării infrastructurii necesare și accesării investițiilor străine.