Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Misiunea Republicii Moldova în Franța a găzduit o reuniune cu oamenii de afaceri din diasporă

Publicat:Wed, 10/04/2024 - 17:49

Ambasadoarea Corina Călugăru și echipa misiunii s-au întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri din diaspora moldovenească din Franța. La reuniune au participat antreprenori din mai multe sectoare, precum drept, comunicare și marketing, branding, HoReCa, construcții, renovări, asigurări, arhitectură, organizare de evenimente. De asemenea, au fost prezente persoane interesate de lansarea unor companii pe piața franceză.

Discuțiile au vizat activitatea economică a concetățenilor noștri pe piața franceză, provocările cu care se confruntă și posibilitatea de a dezvolta afaceri în Franța. La fel, s-a vorbit despre cadrul legal moldo-francez, în special impactul Convenției interguvernamentale pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, dar și posibilitatea formării resurselor umane în diverse domenii.

Ambasadoarea Corina Călugăru a apreciat eforturile și curajul cetățenilor din diasporă pentru lansarea afacerilor pe piața franceză. Ea i-a încurajat să contribuie la dezvoltarea economică a țării noastre,  catalizând expertiza acumulată în proiectele economice și investiționale din Republica Moldova.