Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Misiunea Republicii Moldova la Paris a organizat un webinar moldo-francez privind domeniul farmaceutic

Publicat:Fri, 12/05/2023 - 16:26

Potențialul industriei farmaceutice din Republica Moldova și oportunitățile investiționale în sector din perspectiva asigurării accesului populației la medicamente și tratamente conform standardelor europene, au fost discutate în cadrul webinarului organizat de misiunea diplomatică de la Paris în comun cu Asociația Franceză pentru Sănătate/French Healthcare Association (FHA) și Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Ambasadoarea Corina Călugăru a apreciat interesul companiilor franceze vizavi de țara noastră, remarcând eforturile autorităților naționale pentru armonizarea legislației conform reglementărilor Uniunii Europene și menționând potențialul de producere a medicamentelor care poate fi valorificat.

Directorul executiv FHA, Johanna Lerfel a încurajat companiile franceze să examineze oportunitățile pieței farmaceutice din Republica Moldova și posibilitatea realizării unor proiecte investiționale comune pe anumite tipuri de produse farmaceutice.

Structura și specificul pieței farmaceutice, inițiativele și politicile privind facilitarea accesului companiilor internaționale pe piața autohtonă, au fost prezentate de către Directorul AMDM, Dragoș Guțu.

La reuniune au mai participat reprezentanți ai companiilor autohtone producătoare de medicamente și distribuitori de medicamente, care au evidențiat interesul intensificării cooperării cu companiile franceze din domeniu, și au apreciat reformele implementate de autorități oferind cadru legal propice pentru dezvoltarea unor eventuale parteneriate investiționale.

Acțiunea a fost organizată în contextul Memorandumului de cooperare între Ministerul Sănătății și Asociația Franceză pentru Sănătate/French Healthcare Association (FHA), semnat la 19 septembrie 2022, la Paris.