Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Participarea Ambasadoarei Corina Călugăru la audieri în Senatul Franței privind Parteneriatul Estic și cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.

Publicat:Wed, 08/06/2022 - 17:19

Reuniunea a avut loc la inițiativa vicepreședinților Comisiei pentru afaceri externe, senatorii Gisèle Jourda și André Reichardt.
Discuțiile au vizat progresele înregistrate de țara noastră pe dimensiunea consolidării democrației, statului de drept și drepturilor omului, integrării economice și schimburilor interumane grație instrumentelor de cooperare cu UE, și anume Parteneriatul Estic, Acordul de Asociere și Acordul de liber schimb aprofundat și complet. A fost consemnată, de asemenea, utilitatea proiectelor comune Consiliul Europei - Uniunea Europeană pentru buna guvernare în țările Parteneriatului Estic.
Ambasadoarea Corina Călugăru a subliniat rolul important al acestor mecanisme pentru apropierea ireversibilă de UE și necesitatea accelerării eforturilor în acest sens prin acordarea Republicii Moldova a statutului de candidat pentru aderare la UE.