Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Perspectivele participării producătorilor autohtoni la expoziția internațională Who’s Next din Paris

Publicat:Mon, 05/09/2022 - 08:42

La 5 septembrie 2022, Ambasadoarea Corina Călugăru a discutat cu organizatorii expoziției internaționale Who’s Next / Cine este următorul, modalitățile și perspectivele participării producătorilor autohtoni din industria modei la următoarele ediții, începând cu ianuarie 2023. 

La expoziția actuală participă circa 1000 de expozanți, dintre care 52% sunt din alte țări, inclusiv din Republica Moldova. La categoria Bijorhca, țara noastră este reprezentată de mai mulți ani de către brandul și designerul de bijuterii Ana Popova. Participarea din această ediție este susținută de către Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS) și Programul Tehnologiile Viitorului Innovate Moldova, finanțat de USAID Moldova și Suedia.

Evenimentul internațional Who’s Next reunește mărci ecologice și durabile, reprezentanți ai industriei textile, marochinăriei, bijuterii, accesorii și cosmetică. Expoziția are loc bianual, fiecare ediție fiind vizitată de peste 40 000 persoane, dintre care 70% sunt cumpărători retail, rețele comerciale, magazine online, jurnaliști și stiliști. Acțiunea este concepută și drept platformă de identificare și promovare a talentelor, istoriilor care au stat la baza creațiilor și caracterului social al acestora.