Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Reuniunea de networking a filialei din Franța al Clubului Oamenilor de Afaceri Basarabia

Publicat:Thu, 11/05/2023 - 13:29

Ambasadoarea Corina Călugăru și echipa misiunii au participat la primul eveniment de networking al filialei din Franța al Clubului Oamenilor de Afaceri Basarabia (COAB).

La eveniment au fost prezenți inițiatorii și membrii COAB din Republica Moldova, România și Franța, reprezentanții din diasporă care desfășoară activități economice și au creat afaceri în Franța în varii domenii cum ar fi: construcții, design interior, servicii de consultanță, servicii auto, etc.

În cadrul reuniunii au fost prezentate misiunea și activitățile COAB, condițiile și beneficiile aderării la club, provocările în lansarea și dezvoltarea afacerilor, consecințele crizelor economice și crizei pandemice asupra mediului de afaceri. În categoria istoriilor de succes a fost remarcată  activitatea fabricii de mobilă autohtone „Tandem”.

Ambasadoarea Corina Călugăru a apreciat interesul și motivația diasporei de a desfășura activități economice și de a crea afaceri pe piața franceză, în pofida provocărilor și impedimentelor întâmpinate.

Sesiunea de networking a contribuit la stabilirea contactelor, realizarea schimbului de experiență și idei, identificarea provocărilor diasporei în domeniul afacerilor realizate peste hotarele țării.