Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Spectacolul ”Poveste de iarnă” organizat de Asociația culturală ”L’Âme moldave” la Ambasada Republicii Moldova în Franța

Publicat:Mon, 20/12/2021 - 19:19

În ajunul Sărbătorilor de iarnă, Ambasada a avut plăcerea de a fi gazda evenimentului “Poveste de iarnă” organizat de Asociația Culturală moldo-franceză «L’Âme moldave».

Spectacolul a inclus un recital de poezii și colinde tradiționale interpretate de copiii din diasporă, precum și de oaspeții francezi care au avut ocazia să cunoască datinile strămoșești și obiceiurile specifice din țara noastră și să savureze din atmosfera magică a Sfintelor Sărbători de iarnă.

Copiii au primit cadouri din partea Asociației, Ambasadei și a Biroului pentru Relații cu Diaspora. Evenimentul s-a bucurat și de susținerea instituțiilor de învățământ franceze – Liceul Denis Diderot și Centrul de activități educative extrașcolare și extracurriculare Denis Diderot (Académie de Créteil, Île-de-France) - interesate în promovarea interculturalității și diversității socio-lingvistice prin valorificarea patrimoniului cultural al copiilor și tinerilor stabiliți în regiune.