Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Tineri profesioniști originari din Moldova au participat la o reuniune tematică la Paris

Publicat:Tue, 29/11/2022 - 17:57

La 25 noiembrie 2022, Ambasadoarea Corina Călugăru și echipa misiunii diplomatice a participat la reuniunea tinerilor profesioniști stabiliți în Franța,organizată de către Asociația pentru Integrarea Migranților / Association pour l’Intégration des Migrants.

Evenimentul a avut drept scop identificarea tinerilor profesioniști din diferite domenii și dezvoltarea rețelei profesionale a tinerilor originari din Republica Moldova stabiliți în Franța. La întâlnire au participat experți și reprezentanți din sectoare cum ar fi tehnologii informaționale, administrație și management, medicină, psihologie, finanțe și bănci, organizarea evenimentelor, contabilitate, justiție, vânzări, construcție, organizații non-guvernamentale, etc.

Ambasadoarea Corina Călugăru a apreciat eforturile tinerilor care prin munca și talentele pe care le dețin promovează imaginea Republicii Moldova peste hotare. Dna Călugăru a ținut să evidențieze perseverența acestora de a se realiza în Franța, dar și dorința tinerilor specialiști de a susține țara de origine. În context, participanții au fost îndemnați pentru o comunicare deschisă și stabilire a posibilităților de cooperare și/sau stabilire a eventualelor proiecte pentru țara noastră, care doar prin unitate și susținere pot duce la rezultate. La fel, a fost realizat un schimb de opinii și inițiative de organizare a acestui format de întâlniri cu scopul fortificării contactelor la nivel de diasporă, dar și cu misiunea diplomatică din Paris, fiind sugerate și teme distincte pentru aceste reuniuni.