Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Vinurile din Republica Moldova la Cina pariziană dedicată celebrării Zilei Europei

Publicat:Tue, 07/05/2024 - 16:13

Dîner de la fête de l’Europe”

Aseară am avut plăcerea să promovăm vinurile autohtone la cina dedicată celebrării Zilei Europei Dîner de la fête de l’Europe”. Evenimentul a fost organizat de către Vicepreședintele Metropolei Paris și Primarul sectorului 17 al orașului Paris, Geoffroy Boulard, împreună cu Directorul General al Școlii profesiilor de masă - Ecole de Paris des Metiers de la Table, Ismael Menault, și Jean-Didier Berthault, consilier de Paris responsabil afaceri europene și internaționale.

Pentru a asigura îmbinarea cu bucatele propuse a priori a fost organizată o degustare de vinuri autohtone, fiind selectate patru vinuri potrivit meniului evenimentului - Viorica de Purcari; Taraboste, Château Vartely; Alb de Onițcani, Novak; Fata cu Flori, ATU winery.  

Discuțiile și atmosfera au indicat că meniul european și desertul cu ciocolată belgiană se îmbină perfect cu aspirațiile Republicii Moldova de integrare europeană și calitatea vinului autohton.

La eveniment au participat oficiali francezi, reprezentanți ai companiilor franceze și administrației publice locale, corpului diplomatic, etc.