Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Vizita la Școala de tehnologii creative TUMO Paris

Publicat:Fri, 30/09/2022 - 09:45

Ambasadoarea Corina Călugăru a efectuat o vizită la Școala de tehnologii creative TUMO din Paris. Conceptul TUMO este considerat drept cel mai inovativ proiect de educație non-formală destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani în domeniul artelor și tehnologiilor digitale, având filiale în mai multe țări ale lumii.

În cadrul discuției cu Directorul General Claude Farge a fost examinată experiența franceză în preluarea și implementarea conceptului, programul de instruire în disciplinele incluse în curriculum (animație, dezvoltare jocuri, creare de film, dezvoltare web, muzică, scriere, desen, design grafic, modelare 3D, programare, robotică, animație grafică, fotografie și new media), precum și impactul instruirii asupra performanței academice și angajabilității tinerilor.

Caracterul unic și inovativ al proiectului este determinat și de ritmul flexibil și adaptat al instruirii, care combină lecții teoretico-practice și de laborator sub îndrumarea animatorilor și experților, integrarea noilor tehnologii, accesul liber și gratuit, precum și importanța acordată motivației și stimulării creativității.