Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Anunțuri

10/08/2022 | Anunțuri
Dragi cetățeni, În cazul în care vă deplasați în Republica franceză, vă reamintim despre necesitatea deținerii următoarelor acte, care se verifică la frontieră : paşaportul biometric valabil; biletul de avion (tur retur); asigurarea medicală; dovada resurselor financiare pe durata șederii (de exemplu: bani în numerar, cecuri de călătorie, cărţi personale de credit, burse, precum şi scrisori de garanţie şi invitaţie; confirmarea privind cazarea; confirmarea privind deplasarea în scop de investigații medicale / confirmarea de la clinica medicală; scrisoarea de invitaţie în cazul călătoriilor cu scop de vizită şi participare la conferinţe, reuniuni profesionale; confirmarea de la instituţiile de învăţământ în cazul vizitelor de studii; datele de contact ale persoanei gazdă.
10/08/2022 | Anunțuri
Stimați cetățeni, În conformitate cu prevederile Codului Muncii al Republicii Moldova, vă aducem la cunoștință că ziua de 31 august este declarată zi de odihnă. În ziuă respectivă, Ambasada nu va presta servicii consulare. În cazuri excepționale sau de urgență adresați un e-mail la adresa consulat.paris@mfa.gov.md sau/și telefonați la +33 (0) 6 38 34 47 86.
10/08/2022 | Anunțuri
Ridicarea restricțiilor sanitare de călătorie în Franța Începând cu data de 1 august 2022, au fost eliminate măsurile aplicate tuturor persoanelor care călătoresc în Franța, indiferent de statul de proveniență, astfel: • Nu mai este necesară prezentarea certificatului de vaccinare, a testelor negative pentru COVID -19 sau a certificatului de recuperare de COVID-19; • Nu mai este necesară prezentarea motivului urgent al călătoriei; • Nu mai este necesară prezentarea declarației pe propria răspundere privind lipsa simptomelor de infectare cu SARS-CoV-2 și a contactului cu un caz confirmat. Informațiile pot fi consultate și pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez .
25/01/2022 | Anunțuri
Ambasada Republicii Moldova în Franța lansează apelul pentru înregistrarea asociațiilor / grupurilor de inițiativă ale diasporei din Franța. Datele colectate vor permite consolidarea legăturilor ambasadei cu asociațiile și membrii activi din diasporă, dar și a asociațiilor între ele. În acest sens, vă propunem să completați formularul disponibil aici și să îl expediați la adresa paris@mfa.gov.md . Totodată, rugăm specificarea în formularul anexat a acțiunilor /proiectelor actuale și celor planificate pentru anul 2022, pentru asigurarea unui proces ordonat de coordonări și implicări.