Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Anunțuri

16/02/2023 | Anunțuri
Stimați cetățeni, Atragem atenția Dumneavoastră că sistemul de programări al Ambasadei Republicii Moldova în Republica franceză a fost instituit și funcționează pentru a spori accesibilitatea cetățenilor la serviciile consulare. Reamintim că acest serviciu este disponibil gratuit, în doar câteva clicuri, pe pagina de programare: https://ambasadarminfranta.setmore.com/bookappointment Rugăm să nu apelați la intermediari care pretind că prestează acest serviciu contra cost. Asemenea practici și situații de înregistrare a programărilor la pachet, pentru vânzare, nu sunt și nu vor fi tolerate. E bine să știți că, în virtutea mandatului de supraveghere a proceselor, Ambasada ia măsuri de combatere a fenomenului respectiv. Astfel, orice tentativă de obstrucționare a sistemului de programări de către terțe persoane, constatată de către misiunea diplomatică, va fi suprimată din sistemul de înregistrare. Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare.
03/02/2023 | Anunțuri
Stimați cetățeni, Vă aducem la cunoștință că Ambasada Republicii Moldova în Franța are un sediu nou, amplasat pe următoarea adresă: 19 Rue Henri Rochefort, 75017 Paris Pentru orientare, accesați locația pe Google Maps - shorturl.at/hikX2 Astfel, începând cu 6 februarie 2023, toate serviciile consulare vor fi prestate la sediul nou al Ambasadei. În cazul în care aveți întrebări suplimentare, rugăm să le expediați la adresa de e-mail: paris@mfa.gov.md
03/01/2023 | Anunțuri
În urma modificărilor recente ale Legii nr. 242/2010 cu privire la taxele consulare, Vă informăm că începând cu data de 1 ianuarie 2023, se percep tarife mai mici pentru unele servicii consulare prestate către cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotare, care solicită acte prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare (pașapoarte, buletine, transcrieri, certificate, duplicate, etc.). Informațiile cu privire la taxele percepute pentru întreg spectrul de servicii poate fi vizată aici:
29/11/2022 | Anunțuri
Stimați cetățeni, Din data de 1 decembrie 2022 Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză va elibera titluri de călătorie (pașaport alb) după următorul program: Luni - Joi, în intervalul de timp 09:00 -11:00 (fără programare) Vinerea nu se vor elibera titluri de călătorie. Lista actelor necesare sunt indicate pe site-ul - Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză | Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (gov.md) Reamintim că achitarea serviciilor consulare în incinta Ambasadei se face DOAR în baza Cardului bancar. Preț: 25 de euro. Pentru minori serviciul respectiv este Gratuit. Menționăm că valabilitatea actului (pașaport alb) este de 30 de zile din data emiterii. Vă rugăm să țineți cont de faptul că în perioadele de vară, în apropierea sărbătorilor și a vacanțelor școlare, numărul solicitărilor de documente de călătorie este semnificativ mai mare. În consecință, pentru a evita cozile enorme, vă recomandăm să faceți solicitările respective din timp.
10/08/2022 | Anunțuri
Dragi cetățeni, În cazul în care vă deplasați în Republica franceză, vă reamintim despre necesitatea deținerii următoarelor acte, care se verifică la frontieră : paşaportul biometric valabil; biletul de avion (tur retur); asigurarea medicală; dovada resurselor financiare pe durata șederii (de exemplu: bani în numerar, cecuri de călătorie, cărţi personale de credit, burse, precum şi scrisori de garanţie şi invitaţie; confirmarea privind cazarea; confirmarea privind deplasarea în scop de investigații medicale / confirmarea de la clinica medicală; scrisoarea de invitaţie în cazul călătoriilor cu scop de vizită şi participare la conferinţe, reuniuni profesionale; confirmarea de la instituţiile de învăţământ în cazul vizitelor de studii; datele de contact ale persoanei gazdă.
10/08/2022 | Anunțuri
Stimați cetățeni, În conformitate cu prevederile Codului Muncii al Republicii Moldova, vă aducem la cunoștință că ziua de 31 august este declarată zi de odihnă. În ziuă respectivă, Ambasada nu va presta servicii consulare. În cazuri excepționale sau de urgență adresați un e-mail la adresa consulat.paris@mfa.gov.md sau/și telefonați la +33 (0) 6 38 34 47 86.
10/08/2022 | Anunțuri
Ridicarea restricțiilor sanitare de călătorie în Franța Începând cu data de 1 august 2022, au fost eliminate măsurile aplicate tuturor persoanelor care călătoresc în Franța, indiferent de statul de proveniență, astfel: • Nu mai este necesară prezentarea certificatului de vaccinare, a testelor negative pentru COVID -19 sau a certificatului de recuperare de COVID-19; • Nu mai este necesară prezentarea motivului urgent al călătoriei; • Nu mai este necesară prezentarea declarației pe propria răspundere privind lipsa simptomelor de infectare cu SARS-CoV-2 și a contactului cu un caz confirmat. Informațiile pot fi consultate și pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez .
25/01/2022 | Anunțuri
Ambasada Republicii Moldova în Franța lansează apelul pentru înregistrarea asociațiilor / grupurilor de inițiativă ale diasporei din Franța. Datele colectate vor permite consolidarea legăturilor ambasadei cu asociațiile și membrii activi din diasporă, dar și a asociațiilor între ele. În acest sens, vă propunem să completați formularul disponibil aici și să îl expediați la adresa paris@mfa.gov.md . Totodată, rugăm specificarea în formularul anexat a acțiunilor /proiectelor actuale și celor planificate pentru anul 2022, pentru asigurarea unui proces ordonat de coordonări și implicări.