Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Întrevederea Însărcinatului cu afaceri a.i. Lilia Țîcu, cu Directorul General adjunct al companiei QAIR, Charles Lhermitte.

Publicat:Thu, 19/08/2021 - 07:46

Oportunitățile de investiții în Republica Moldova, securitatea energetică a țării și posibilitățile de implementare a unor proiecte în sectorul energiei regenerabile au fost abordate în cadrul întrevederii Însărcinatului cu afaceri a.i. Lilia Țîcu, cu Directorul General adjunct al companiei QAIR, Charles Lhermitte.

Reprezentantul companiei franceze a fost informat despre potențialul energetic regenerabil major care este încă nevalorificat și condițiile favorabile din țara noastră pentru producerea energiei eoliene, solare, hidroenergie și din biomasă, precum și despre interesul autorităților moldovenești de a susține sectorul respectiv, fapt care va contribui la dezvoltarea durabilă a sectorului energetic și a economiei naționale.

În rezultatul discuțiilor, s-a convenit organizarea unei vizite de documentare în Republica Moldova a reprezentanților companiei QAIR, în luna septembrie curent.

Compania QAIR este un producător independent de energie generată, exclusiv, din resurse regenerabile. Grupul implementează proiecte în domeniu, în circa 20 de țări, inclusiv în Polonia și România.