Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Eveniment de promovare a Mărțișorului la UNESCO

Publicat:Mon, 04/03/2019 - 14:19

Cu ocazia sărbătorii Mărțișorului, delegațiile permanente ale Bulgariei, Republicii Macedonia de Nord, Republicii Moldova și României au organizat la sediul UNESCO un eveniment de promovare a practicilor culturale asociate zilei de 1 martie, înscrise în Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

În cadrul evenimentului, delegațiile celor patru ţări au oferit mărțișoare reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat pe lângă UNESCO, funcționarilor organizației şi celor invitați, au prezentat tradițiile și semnificația Mărțișorului și au demonstrat tehnici de confecționare a Mărțișoarelor.

Două grupuri de dansatori din Republica Moldova și Bulgaria au prezentat publicului dansuri populare din țările respective.

Evenimentul s-a desfășurat în prezenţa Directorului General UNESCO Audrey Azoulay, dar și a Ambasadorilor Anguel Tcholakov (Bulgaria), Jadranka Chaushevska Dimov (Macedonia de Nord), Emil Druc (Republica Moldova) și Adrian Cioroianu (România).

Amintim că în decembrie 2017, Comitetul Interguvernamental UNESCO pentru Salvgardarea Patrimoniului Imaterial a lut decizia de a înscrie dosarul transnațional "Practici culturale asociate zilei de 1 Martie" în Lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.