Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Femeile de știință din Republica Moldova participă la expoziția de artă Reziliență Creativă în cadrul UNESCO

Publicat:Mon, 01/11/2021 - 11:29

Reprezentanții Delegației Permanente a Republicii Moldova pe lângă UNESCO, Lilia Țîcu și Iulia Miaun, au participat la deschiderea expoziției “Reziliență Creativă” care include 100 de lucrări de artă a 54 de femei active în domeniul științei, ilustrând impactul pandemiei asupra transformării societății. Printre acestea se regăsesc creațiile femeilor de știință din Republica Moldova - seria de tablouri “Speranța, lumina difuză și inflația pandemică” a cercetătoarei în domeniul microbiologiei Valentina Josan și seria de sculpturi în ceramică “Epuizare” a cercetătoarei în domeniul artei plastice Mariana Carp.
 
La deschiderea evenimentului, Directoarea Generală Adjunctă UNESCO pentru Științe Naturale, Shamila Nair-Bedouelle, a subliniat angajamentul UNESCO în promovarea activității femeilor de știință și a remarcat faptul că lucrările în cadrul expoziției sunt o expresie a forței talentului artistic combinat cu expertiza pe care o dețin femeile în domeniile lor de activitate.
 
Expoziția este organizată în marja Conferinței Generale, cel mai înalt for interguvernamental al UNESCO, iar lucrările vor fi prezentate, de asemenea, în 2022, în cadrul Expoziției Mondiale Expo Dubai.
 
Expoziția integrală poate fi vizitată până pe 1 decembrie la sediul UNESCO sau virtual aici: https://en.unesco.org/creativeresiliencehttps://www.facebook.com/MoldovainFrance/videos/561523155014419/.