Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Invităm copiii din Franța la evenimentul În Lumea Fabulelor cu Iulian Filip de Ziua Internațională a Copiilor

Publicat:Wed, 19/05/2021 - 10:10

Sărbătorim împreună Ziua Internațională a Copiilor!

 

Ce face musca la arat? Cum a rămas corbul fără cașcaval? A învățat greierul să danseze? Și cum să deosebești un poloboc plin de unul gol?

 

Pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări, invităm copiii din Franța vineri, 28 mai, ora 17:30, să sărbătorim împreună Ziua Internațională a Copiilor la evenimentul online "În lumea fabulelor" cu Iulian Filip, Maestru în Arte, scriitor, dramaturg, folclorist, om de cultură și creație literară.

 

Evenimentul este organizat de Ambasada Republicii Moldova în Franţa / Ambassade de Moldavie en France în parteneriat cu Biblioteca Naţională a Republicii Moldova / National Library of Moldova.

 

Copiii sunt încurajați să recite în limba română sau franceză o fabulă (integral sau fragment) din opera scriitorilor Jean de La Fontaine, Alexandru Donici, Grigore Alexandrescu, George Topârceanu și alții sau să prezinte un desen inspirat din fabule.

 

Pentru înregistrare la eveniment, invităm părinții să transmită, până pe data de 25 mai 2021, următoarele informații la adresa de email paris@mfa.gov.md:

- Numele, prenumele copilului

- Numele, prenumele părintelui

- Număr de telefon

- Titlul fabulei și modul de prezentare (recitată sau desen)

 

Vă așteptăm cu drag!