Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Franceză

A A A

Vizita Însărcinatului cu afaceri a.i. Lilia Ticu la Aeroportul Paris-Beauvais

Publicat:Thu, 29/07/2021 - 16:53

Aspecte ale cooperării moldo-franceze în domeniile de competență ale politiei de frontieră au fost discutate astăzi de către Însărcinatul cu afaceri a.i. Lilia Ticu, cu Directorul a.i. al Poliției de Frontieră Oase-Beauvais, Vincent Soyeux, precum și cu alți responsabili din cadrul Aeroportului Paris-Beauvais.

Reprezentantul Ambasadei a reconfirmat disponibilitatea misiunii diplomatice de la Paris de a interveni în soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii moldoveni la traversarea frontierei, precum și pentru menținerea contactelor directe cu autoritățile de frontieră franceze în scopul colaborării ulterioare pe subiecte de interes reciproc. Acestea se referă, în special, la stabilirea identității persoanei și eliberarea actelor pentru călătorie, identificarea actelor false și combaterea migrației clandestine, respectarea condițiilor sanitare din cele două state s.a.

La fel, a fost salutată decizia de detașare a unui polițist de frontieră din Republica Moldova în cadrul Aeroportului Paris-Beauvais, prin intermediul agenției FRONTEX, care își va exercita atribuțiile sale alături de colegii francezi, începând cu luna august curent.

Menționăm că fluxul călătoriilor din/spre Republica Moldova prin intermediul Aeroportului Paris-Beauvais este unul esențial, săptămânal fiind efectuate trei curse ale companiei Air Moldova, două curse ale companiei Wizzair și două curse efectuate de compania HiSky.